نوشته شده توسط : blpwjob

صنعت جهانگردی 10 درصد تولید ناخالص جهانی و 10 درصد اشتغال جهان را به خود اختصاص داده و به همین دلیل رقابت تنگاتنگی بین قدرت‌های بزرگ جهانگردی جهان برای به‌دست آوردن سهم بیشتری از بازار آن وجود دارد.

در این زمینه كشورهایی كه راهبردهای مشخصی برای توسعه جهانگردی دارند، توانسته‌اند با كسب عنوان برترین مقصد سهم بیشتری از درآمدهای جهانگردی را به‌دست آورند.

كشورمان ایران جزء 10 كشور نخست دنیا به لحاظ برخورداری از جاذبه های گردشگری است و كشوری چهار فصل محسوب می شود كه رنگین كمانی از رنگ و شكوه در این سرزمین را می‌شود، دید.

متاسفانه به‌زعم كارشناسان گردشگری؛ هنوز زیرساخت‌ها فراهم نیست و صنعت گردشگری صنعتی لوكس پنداشته شده و هنوز در معرفی گیرایی‌های كشورمان در جهان ضعیف هستیم.

اما گام‌ها برداشته شده و تاكنون 13 اثر تاریخی از كشورمان در فهرست جهانی ثبت شده و چه بسیار دیگری كه هنوز در راه هستند و بایستی با رفع موانع به عنوان میراث بشری در فهرست ثبت آثار جهانی جای گیرند و چه بسیار دیگر كه شاخصند اما هنوز شناخته و شناسانده نشده اند.

گیلان به‌دلیل گیرایی‌های بی‌شمارش در شاخه های متعدد گردشگری كهن و مدرن یكی از قطب‌های گردشگری كشور محسوب می شود و شهرك تاریخی 'ماسوله 'یكی از آن دیگری است كه در مسیر ثبت جهانی است تا فراتر از كشور معرفی شود؛ هرچند كه شهرت رؤیاگونش در گوشه گوشه جهان رسوخ كرده و هر سال در چهار فصل، میهمانانی را میزبان است كه از نقطه نقطه جهان به دیدنش می آیند.

ماسوله در غرب گیلان است و از زمانی كه رهسپار می شوی، بایستی درنگ كنی چراكه در بین ازدحام زیبایی است.

پس از گذر از طبیعتی كه سیلاب واژه ها نیز نمی تواند توصیف گوی بوی شالی، كوچه باغی از درخت‌های سر به فلك كشیده، نرم آهنگ رودخانه ها، ریتم منظم بوته‌های چای و زمینی تا ارتفاعات مه‌اندود پشته پشته درخت‌های سرو قامت و كلبه هایی چوبی در میان آنها باشد، وارد ماسوله می‌شوید.

خانه هایی گلین به رنگ عسل با گلدان‌های شمعدانی معروفش نگاهت را تا ارتفاعاتی سبز و وهم‌انگیز سوق می دهد و گنبدی ساده و سبز با دو مناره دل‌انگیز بنا شده در میان خانه های پلكانی كه اذان سحرگاهش روح را به طرب می آورد، جاذبه ایست از بسیار جاذبه های ماسوله ...

طنین خروش رودخانه تو را فرا گرفته و همچنان در میان باریك راهی سنگی پا به ارتفاع می گذاری و در این میان پس از گذر از تخته سنگی عظیم كه تاریخچه ماسوله بر آن حك شده و خبر از ماندگاری آن از قرن‌های دور می دهد، صنایع دستی گیلان نگاه گردشگران را به خود می خواند.

و كم كم كه بالاتر می روی زنان ماسوله ای گاه بر سنگ فرش و گاه بر چهار پایه ای نشسته و مشغول به بافتن هستند و در كنارشان تابلویی است كه با چیدمانی از عروسك‌های بافتنی ماسوله نقش گرفته و دیگر این عروسك‌های خندان رنگی، شناسه این روستای تاریخی شده و كمتر گردشگری است كه یكی از آنان را در سبد سوغات خود قرار ندهد.

مردمان ماسوله امروز بیش از همیشه جایگاه زادگاه‌شان را درك كرده و صدای بیگانه در نیمه شب ذهنشان را می آشوبد و ورود پدیده ای چون بیل مكانیكی در نظرشان گناهیست نابخشودنی...

'كاملیا رشیدی' كارشناس ارشد برنامه ریزی توریسم در همین زمینه می گوید: میل و رغبت عمومی در جهان برای ایجاد ارتباط میان معماری و گردشگری به سرعت در حال افزایش است و بایستی در آینده به انتظار نمونه های بیشتری از آثار معماری كه در راستای تحقق اهداف صنعت گردشگری طراحی و ساخته می شوند، نشست.

وی معماری ماسوله را كهن و دارای ریشه در تاریخ توصیف می كند و می گوید: از آنجایی كه هنر معماری در كشورهایی كه صاحب تاریخ و فرهنگ باستانی هستند از مهم ترین پایه های تمدن دیرینه آنهاست و سرزمین‌مان ایران نیز با پیشینه و مدنیت چند هزار ساله خود دارای چنین شاهكارهای معماری است.

وی اضافه كرد: شاید این علاقه و توجه سبب تداوم این هنر شده، از تالارها و ایوان‌های ستون دار تخت جمشید تا قصرهای صفوی در اصفهان تا خانه های روستایی، گنبدهایی كه بر چهار قوس بنا شده، صحن چهار ایوانی، حیاط داخلی و حوض آن همه از ویژگی‌های معماری اصیل ایرانی است كه در طول تاریخ معماری ایران پیوسته تداوم خود را حفظ كرده و شهرتش رده های كره خاكی را در نوردیده است. (حال اینكه در معماری مدرن دارای چه جایگاهیست خود مقوله ای جداست.)

اقلیم ماسوله كه به تقریب در 53 كیلومتری رشت واقع شده؛ به گونه ایست كه گاه می توان در لحظه، مه و آفتاب و باران را در آن تجربه كرد.

ارتفاع آن از سطح دریای آزاد یك هزار و 50 ‌متر و اختلاف بین پایین‌ترین و بالاترین نقطه این شهر كوهستانی بیش از 120‌متر است.

آمیزه‌ای از فرهنگ‌های سه‌گانه طالش، ‌تركی و گیلكی از یك‌سو و طبیعت‌های سه‌گانه جنگلی، مرتعی و كوهستانی از سوی دیگر، فرهنگ و تمدن خاصی را به وجود آورده كه نخستین نمایه كالبدی آن، شهرسازی و معماری خاص ماسوله است.

'آتوسا مؤمنی' مدیركل دفتر ثبت آثار و حفظ میراث معنوی و طبیعی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان كرد: یكی از ظرفیت‌های ماسوله پویایی و زندگی است و موانع سد راه برای ثبت جهانی آن خیلی بزرگ نیست .

وی اظهار كرد: شهرك تاریخی ماسوله در اولویت برنامه های ثبت جهانی است و بایستی در جریان رفع موانع مراقب بود تا به پویایی و زندگی اجتماعی مردم این شهرك خللی وارد نشود.

وی تصریح كرد: ثبت جهانی ماسوله در یك پروسه دو ساله انجام خواهد شد و این موضوع مستلزم همكاری و همیاری مدیران استانی است.

مومنی افزود: ماسوله با تمام ظرفیت‌هایی كه دارد، به بلوغی رسیده كه كل بشر می تواند به عنوان یك میراث به آن ببالد و به آن افتخار كند.

'نصرالله مولایی هشجین' دانشیار جغرافیا و برنامه ریزی روستایی عشایری دانشگاه آزاد گیلان نیز گفت: ثبت اثری در مقیاس جهانی در وهله نخست؛ جذب نگاه و توجه مسوولان و سرمایه گذاران همان كشور را در بردارد.

وی افزود: همچنین در صورت ثبت اثر در فهرست جهانی علاوه بر جذب و افزایش گردشگران خارجی نگاه مردمان همان سرزمین را متوجه قدمت و غنای پیشینه خویش می نماید كه نه تنها از فرهنگ و داشته های خویش غافل نشوند، بلكه بدان ببالند و در راستای حفظ آنها تلاش نمایند.

وی ادامه داد: حفظ و زنده ماندن پر قوت و همچنین جذب گردشگر بسیار داخلی و خارجی از نتایج ثبت جهانی ماسوله خواهد بود.

مدیركل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری گیلان نیز معتقد است: گیلان به‌واسطه گیرایی‌های بسیار بایستی در فهرست آثار جهانی بدرخشد و فرزندان این سرزمین بایستی با فرهنگ حفظ و احیای میراث سرزمین خویش پرورش یابند.

'امید عزیزی' افزود: به همین منظور كتاب 'زادگاه من ماسوله ' برای تدریس به دانش آموزان این خطه آماده و مدیران اداره كل آموزش و پرورش پیشنهاد داده شده است.

وی اظهار كرد: در صورت تصویب ، این كتاب در مدارس گیلان تدریس خواهد شد.

شهرك تاریخی ماسوله به عنوان اثر ملی در سال 1354 شمسی به شماره 1090 در فهرست آثار ملی كشور به ثبت رسیده ؛ و اینك برای ثبت جهانی بیش از هر زمان دیگری گام‌های پرقوت تری برمی دارد.

نخستین دفتر ثبت جهانی میراث كشور پنجشنبه هفته گذشته به مناسبت دهه مبارك فجر انقلاب اسلامی، با حضور آتوسا مؤمنی مدیركل دفتر ثبت آثار و حفظ میراث معنوی و طبیعی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در عمارت كلاه فرنگی رشت گشایش یافت.ك/4

گزارش از: مرضیه ضامن

1881/695/506



:: برچسب‌ها: انگلستان , کودک ,
:: بازدید از این مطلب : 527
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 24 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

به گزارش بامداد روز دوشنبه خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا، سیمرغ بلورین بهترین كارگردانی بخش مسابقه سینمای ایران سی امین جشنواره بین الملل فیلم فجر به پرویز شیخ طادی بابت فیلم 'روزهای زندگی' رسید،اما وی این جایزه را به كارگردان فیلم'قلاده های طلا' ابوالقاسم طالبی تقدیم كرد و گفت:این جایزه را به كارگردان فیلم خوب قلاده های طلا می دهم كه طالبی به خاطرحضورش در هیات داوران این فیلم را بخش مسابقه شركت نداد.

**'اكبر عبدی' به هنگام دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مكمل مرد گفت:این جایزه برای من مثل بچه پای تابوت در سن 60 سالگی است چرا كه من دیگر انرژی سال های گذشته را ندارم.

وی با بیان اینكه من باید این جایزه را در جوانی دریافت می كردم، افزود: جایزه سیمرغ بلورین باید برای بازی در فیلم 'ای ایران'، 'آدم برفی' و یا 'هنرپیشه' به من می رسید كه متاسفانه اینگونه نشد.

بازیگر فیلم 'خوابم می آد' همچنین از جمشید مشایخی و ناصر تقوایی یاد كرد و گفت:من زندگی شخصی و كاری ام را مدیون راهنمایی های عبدالله اسكندری هستم كه بسیارخود را مدیون آن می دونم.

این بازیگر پیشكسوت سینما و تلویزیون همچنین خاطره ای از دریافت سیمرغ بلورین بازیگری بابت بازی در فیلم 'مادر' را با حالت طنز تعریف كرد.

اكبر عبدی به هنگام دریافت جایزه داود رشیدی را به شدت در آغوش گرفت و شروع به گریه كردن كرد.

**نمایش تصاویر مسعود رایگان، مجید انتظامی و مسعود فراستی به عنوان هیات داوران با تشویق های حضار روبرو شد.

**'هنگامه قاضیان' به هنگام دریافت جایزه بهترین بازیگر زن گفت: اگرچه تمام كاندیداها افراد معتبری هستند اما اسامی عجیب و غریبی در لیست نامزدها دیده می شود.

وی عنوان كرد: از هیات داوران ممنونم كه تلاش های مرا كه بدون پشتوانه در این راه سخت پیش می روم می بینند.

این بازیگر سینما اظهار داشت:از محمدعلی باشه‌آهنگر كارگردان فیلم 'روزهای زندگی'تشكر می‌كنم كه بخشی از جنگ را كه در 9 سالگی و پناهگاه‌ها تجربه كرده بود، به من آموخت و شیخ‌طادی كه با حرمت و احترام‌بخشی، جنگ را مستندوار از او یاد گرفتم.

**ابراهیم اصغری' تهیه كننده فیلم 'شورشیرین' نیز به هنگام دریافت جایزه ویژه دبیرجشنواره عنوان كرد:امیدوارم شرایطی فراهم شود تا هیات داوران برای انتخابات خود توضیح دهند.

** 'یكتا ناصر' بازیگر فیلم 'یكی می خواد باهات حرف بزنه' هنگام دریافت جایزه مكمل زن گفت:سلام به سیمرغ كه همیشه از دورآن را می دیدم.

وی همچنین افزود:كاش در میان هیات داوران ،یك نفر از زنان سینماگر هم حضور داشت تا من با دست دادن به وی انرژی ام تخلیه كنم چرا كه الان بیش از حد هیجان زده هستم.

مراسم اختتامیه سی امین جشنواره فیلم فجر با حضور بسیاری از علاقمندان در تالار وحدت برگزار شد.

فراهنگ**9173** 1574



:: برچسب‌ها: اسپانیا , بهار , بارسلونا ,
:: بازدید از این مطلب : 572
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 24 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

پلیس راه راهور ناجا، در اطلاعیه ای اعلام كرد: مركز پلیس راه ناجا با شماره تلفن 88255555 (10خط) بطور شبانه روزی پاسخ گوی وضعیت راه های كشور از نظر(جوی و ترافیكی) و یا امداد رسانی احتمالی به همه هموطنان عزیز است.

1537*1832*



:: برچسب‌ها: خانه ,
:: بازدید از این مطلب : 528
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 24 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

'بای محمد دوجی' یكشنبه شب پس از شكست تیمش مقابل باریج اسانس كاشان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اگر 'ادریس دانشفر' بازیكن تیم هاوش در ست چهارم در زدن ضربه آخر خود دقت می كرد، تیم هاوش سه بر یك پیروز میدان بود.

وی افزود: با این باخت، شانس تیم هاوش برای رسیدن به چهار تیم مرحله نیمه نهایی كمتر از قبل شد.

وی با تمجید از بازی خوب بازیكنان تیم باریج اسانس كاشان، خاطر نشان كرد: این تیم مقابل هاوش بازی بهتر و كم اشتباه تری نسبت به بازی های قبلی خود ارایه كرد.

دوجی گفت: مصدومیت 'مجتبی عطار' ‌لیبروی باتجربه تیم هاوش و غیبت این بازیكن در چند بازی گذشته مشكلاتی زیادی برای این تیم بوجود آورده است.

وی در مورد بازی تیمش مقابل گیتی پسند اصفهان در روز چهارشنبه هفته جاری گفت: در مقابل این تیم 'عطار' را همراه خواهیم داشت و این بازیكن می تواند در این دیدار دشوار كمك زیادی كند.

تیم والیبال هاوش گنبد در هفته بیست و دوم لیگ برتر والیبال عصر امروز مقابل میزبان خود باریج اسانس كاشان با نتیجه سه بر دو شكست خورد.

9876/562



:: برچسب‌ها: دره عمیق و باریک , کنسرت , غروب ,
:: بازدید از این مطلب : 654
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : دو شنبه 24 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سیمرغ زرین سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجر بر اساس نگاه اخلاق امید و آگاهی به فیلم سینمایی 'در انتظار معجزه' ساخته رسول صدر عاملی رسید.

سیمرغ زرین بهترین فیلم با نگاه ملی نیز به فیلم سینمایی 'شور شیرین' به تهیه كنندگی ابراهیم اصغری اهدا شد.

همچنین فیلم ملكه به تهیه كنندگی سید ابوالقاسم حسینی به عنوان فیلم مردمی در بخش بین الملل انتخاب شد.

رسول صدر عاملی در این بخش گفت: جشنواره امسال یكی از بهترین دوران خود را تجربه كرد.

وی افزود: اگرچه آثار عرضه شده در این جشنواره برترین فیلم های سینمایی ایران نبودند اما تنوع درمیان این آثار دیده می شد.

این كارگردان سینما ادامه داد: تولید فیلم های سینمایی نباید محدود به گروه خاصی باشد.

صدر عامل همچنین تاكید كرد: شان سینماگر، هنرمند و تماشاگر ارج نهاده شد و پیام های اخلاق آگاهی و امید متناسب با آرمان های انقلاب بود.

فراهنگ**1983**



:: برچسب‌ها: نیویورک , سیاه و سفید , زرد ,
:: بازدید از این مطلب : 591
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 24 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

به گزارش یكشنبه شب ایرنا، پس از سه روز رقابت كشتی گیران، تیم تركیه كه با هفت تیم در این مسابقات شركت كرده بود با كسب 64 امتیاز بر سكوی قهرمانی ایستاد و جام قهرمانی را در خانه نگه داشت.

تیم ایران كه از شماری از كشتی گیران جوان و بزرگسال تشكیل شده بود با 36 امتیازدوم شد و تیم جمهوری آذربایجان با 30 امتیاز در مكان سوم ایستاد.

تیم های قزاقستان، آمریكا و بلغارستان با 30 ، 19 و 15 امتیاز در رده های چهارم تا ششم قرار گرفتند و تیم های روسیه، كانادا، گرجستان و لهستان در رده های بعدی ایستادند.

تیم كشتی آزاد ایران كه با 13 كشتی گیر در این مسابقات شركت كرده بود یك مدال طلا، یك نقره و چهار برنز از این مسابقات كسب كرد.

جمال میرزایی كشتی گیر همدانی تیم كشتی آزاد ایران تنها كشتی گیر طلایی ایران در وزن 84 كیلوگرم بود.

فردین معصومی كشتی گیر كهنه كار دسته 120 كیلوگرم ایران بر سكوی دوم ایستاد و به مدال نقره قناعت كرد و سید احمد محمدی ، میثم نصیری ، میثم مصطفی جوكار و جابر صادق زاده در اوزان 60 ، 66 ، 84 و 120 كیلوم مدال های برنز تیم ایران را كسب كردند.

امیر شریعتی عدل و علی اصغر عبدالملكی كشتی گیران اوزان 74 و 96 كیلوگرم ایران نیز در مكان های هشتم و پنجم جای گرفتند.

مسابقات بین المللی كشتی آزاد جام یاشاردوغو با آنكه از نظر برگزاری و شمار تیم های شركت كننده در شرایط مطلوبی برگزار شد ولی عدم استقبال تماشاگران نكته منفی این پیكارها به شمار می رود.

ترك ها كه خود را برای شركت در بازی های المپیك 2012 لندن آماده می كنند و قصد داشتند منصور برزگر مربی ایرانی را به خدمت بگیرند تمامی سرمایه های خود را در این مسابقات شركت دادند تا بهترین ها را به اردوی تیم ملی فراخوانند.

افزون بر آن ، دیگر تیم های خارجی شركت كننده نیز شماری از كشتی گیران جوان و با تجربه خود را روانه مسابقات كردند.

تیم ایران نیز كه با 13 كشتی گیر در این پیكارها شركت كرده بود ، شمار بیشتر كشتی گیرانش را جوانان تشكیل می داد كه برخی از آنان بتازگی به رده سنی بزرگسالان گام گذاشته اند.

خاورم ** 230 ** 1574



:: برچسب‌ها: سرگرمی ,
:: بازدید از این مطلب : 551
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 24 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

به گزارش ایرنا،‌ در این بازی كه عصر امروز (یكشنبه) در حضور نزدیك به دو هزار تماشاگر در سالن ورزشی شهید اقدمی شهر تبریز برگزار شد، تیم میزبان به رغم اینكه در بازی رفت با نتیجه 3

بر یك میهمان خود را شكست داده بود، با ارایه یك بازی ضعیف و بی انگیزه با نتیجه 3 بر صفر مغلوب حریف خود شد.

تیم شهرداری تبریز در این دیدار،‌ در سه گیم متوالی و با نتایج (25 بر 20، 25 بر 18 و 25 بر 17) بازی را به میهمان خود واگذار كرد.

محمد شاهمیری داور نخست این بازی بود و بهرام سلیمانی به عنوان داور دوم در كنار زمین حضور داشت.

تیم والیبال شهرداری تبریز با قبول این شكست خانگی همچنان با 30 امتیاز در رده هشتم باقی ماند و گیتی پسند اصفهان با 37 امتیاز به رده ششم صعود كرد.

تیم والیبال شهرداری تبریز روز چهارشنبه هفته جاری در هفته بیست و سوم مسابقه های لیگ برتر والیبال،‌ در شهر تبریز میزبان تیم آلومینیوم المهدی بندرعباس است.

7233/587

1589



:: برچسب‌ها: پاییز , دریاچه ,
:: بازدید از این مطلب : 559
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 24 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

رییس انجمن كمانگیری روی اسب ایران روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این مسابقه ها كه با حضور 30 ورزشكار از 9 استان كشور در تهران برگزار شد، 11 نفر از ورزشكاران پس از موفقیت در مراحل مقدماتی به مرحله نهایی راه یافتند.

'مهدی صفایی' گفت: در مرحله نهایی، ورزشكاران در دو مرحله چهار شوت و دو شوت با یكدیگر به رقابت پرداختند كه در پایان پرتاب تیرها، 'محمد سامعی' از استان فارس، 'قدرت الله گراوند' و 'علی لاهیجی' از تهران به ترتیب اول تا سوم شدند.

1417/ 699

1589



:: برچسب‌ها: ماکرو , پاریس ,
:: بازدید از این مطلب : 566
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 24 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

وزیر فرهنگ افغانستان در سالهای گذشته از سوی نیروهای سنتی تحت فشار بوده تا قوانین سختگیرانه تری را بر رسانه ها اعمال کند

وزارت فرهنگ افغانستان به مجریان زن در تلویزیون‌های این کشور دستور داده است که حجاب اسلامی را رعایت کنند و از آرایش غلیظ بپرهیزند.

وزارت فرهنگ با انتشار یک ابلاغیه رسمی از رادیو دولتی افغانستان، دستور داده است که مجریان زن در تلویزیون‌ها باید "اخلاق اسلامی و فرهنگ ملی" را رعایت کنند.

در بخشی از این ابلاغیه که در سایت آژانس باختر، خبرگزاری رسمی دولت افغانستان نیز منتشر شده، آمده است: "از همه شبکه های تلویزیونی جدا خواسته می شود تا از نمایش سربرهنه و آرایش غلیظ خانم های گوینده جلوگیری بعمل آرند".

در ده سال گذشته دهها رسانه صوتی و تصویری در افغانستان ایجاد شده و شمار زیادی از زنان نیز در این رسانه ها کار می کنند.

تلویزیونهای خصوصی که در ده سال گذشته در افغانستان ایجاد شده، برنامه های سرگرم کننده زیادی دارند.

پخش، سریالهای هندی، ترکی، کره ای، آمریکایی و ایرانی، در کنار برنامه های پخش آهنگهای درخواستی، آشپزی و برنامه های ویژه بانوان و کودکان، از برنامه هایی است که بیشترین بخش از اوقات این رسانه ها را بخود اختصاص داده است.

رسانه های تصویری تاکنون بی توجه به فشارهای دولت و نیروهای محافظه کار، به کار خود ادامه داده اند

کمتر شبکه تلویزیونی را در افغانستان می توان یافت که برنامه خبری نداشته باشد، مجری خبر همه تلویزیون ها روسری (چادر) دارند. اما پوشش خانم های مجری شماری دیگر از برنامه های سرگرم کننده این تلویزیونها، اندکی راحت تر است و در مواردی ممکن است مجری بدون روسری نیز دیده شود.

روحانیون و نیروهای محافظه کار و سنتی، همیشه از برنامه های تلویزیون های خصوصی انتقاد کرده اند.

این طیف از جامعه افغانی با پخش سریالهای خارجی و شماری از برنامه های سرگرم کننده مانند برنامه "ستاره افغان" که به رقابت استعداد های آواز خوانی اختصاص دارد و از تلویزیون طلوع پخش می شود نیز مخالف اند.

اما رسانه های تصویری تاکنون بی توجه به چنین فشارهایی به کار خود ادامه داده اند.

نیروهای محافظه کار نیز به فشارهای مختلف به وزارت اطلاعات و فرهنگ ادامه داده اند تا این وزارت را به اعمال قوانین سختگیرانه تری در مورد رسانه های تصویری وادار کند.

پیشینه موضوع

در سال ۲۰۱۰ سید مخدوم رهین، وزیر اطلاعات و فرهنگ به رسانه های تصویری افغانستان هشدار داد که پخش شماری از برنامه هایشان را که از نظر او "ضد اسلامی" تعبیر می شد، متوقف کنند.

آقای رهین همان زمان گفته بود که این "آخرین هشدار" خواهد بود و اگر به آن توجه نشود، با این رسانه ها براساس قانون برخورد خواهد شد.

وزیر اطلاعات و فرهنگ افغانستان همچنین گفته بود که در مورد برنامه های این رسانه ها "شکایات فراوان از خانواده ها و شورای علما" دریافت کرده است و مجبور است به این شکایات رسیدگی کند.

اما وزارت اطلاعات فرهنگ در بیشتر موارد به همین توصیه ها و هشدار ها بسنده کرده است.



:: برچسب‌ها: آسیا , رقص , مرخصی ,
:: بازدید از این مطلب : 540
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 24 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

روزنامه‌های صبح امروز تهران در صفحات اول خود با عکس‌هایی از انبوه جمعیت خبر داده‌اند که ده‌ها میلیون نفر در سراسر ایران با تظاهرات در سالگرد ۲۲ بهمن علاقه‌مندی و پیوستگی خود را به نظام نشان دادند. تدبیر بانک مرکزی برای کاستن از صدمات ارزی تحریم‌ها و نقد آن، و گلایه از وضعیت اینترنت در این چند روز از دیگر مطالب امروز روزنامه‌هاست که صفحاتی را به سوگ پرویز رجبی، نویسنده ملی، اختصاص داده‌اند. او دو روز پیش درگذشت.

جهان در حیرت و نظام در موفقیت

تیتر و عکس صفحه اول رسالت

"جهان در حیرت از حماسه بزرگ ملت" تیتر اصلی کیهان است، رسالت روی عکس بزرگ صفحه اول خود نوشته است: "انقلاب نفس تازه کرد" و روزنامه جمهوری اسلامی از "حضور کم‌نظیر مردم" خبر داده است.

رسالت در سرمقاله خود به مناسبت راهپیمایی‌های سالگرد ۲۲ بهمن نوشته که انقلاب اسلامی مراحل تکاملی را خوب طی کرده است. مرحله سرنگونی استبداد و برچیده شدن بساط استعمار در ایران به گونه‌ای طی شد که قدرت بازتولید استبداد و استعمار در ایران به کلی منتفی است. مرحله استقرار نهادهای نظام جمهوری اسلامی دومین گام درحرکت تکاملی انقلاب بود که آن هم به یمن هوشمندی امام و رهبری شکل گرفت و در چارچوب وظایف خود عمل می‌کنند. مرحله استقرار دولت اسلامی هم به فضل خدا طی شده و نظام طی ۳۳ سال گذشته ۱۰ دولت را تجربه کرده است.

به نوشته این مقاله اکنون نظام در مرحله «جامعه‌سازی» است. جامعه اسلامی؛ جامعه‌ای برخوردار از آزادی، عدالت و رفاه عمومی است. جامعه‌ای برخوردار از عزت و استغنای ملی و نیز نقش‌آفرینی مردم دراداره کشور است. جامعه‌ای برخوردار از پیشرفت‌های علمی، سیاسی و اقتصادی است.

حسین شریعتمداری هم در یادداشت روز کیهان با نقل جملاتی از دولتمردان پیشین آمریکا به این نتیجه رسیده است که عاقلان دنیا همه این را پیش‌بینی کرده بودند که بیداری مسلمانان که به نظر این روزنامه راهپیمایی ده‌ها میلیون نفری روز شنبه ایران تجلی آن بود، اتفاق می‌افتد.

سبد ارزی برای رد کردن تحریم، فایده‌ای دارد؟

"پیش‌بینی گرانی ارز در‌نامه ارسالی تیرماه ۹۰" تیتر اول شرق است، اعتماد در عنوان اصلی خود نوشته است که "پول‌های آسیایی جای دلار را گرفتند"، "هفت نوع ارز تولید با نرخ مرجح" در جهان صنعت آمده و دنیای اقتصاد از "پیشنهاد بازار آتی ارز" خبر داده است.

تهران امروز در گزارش اصلی خود نوشته است که همزمان با راه‌اندازی پورتال ارزی بانک مرکزی، رئیس بانک مرکزی از تغییر مناسبات سنتی بازرگانی ایران خبر داده است و خبرگزاری‌ها هم گزارش داده‌اند که ایران با استفاده از روش‌های جایگزین چون عرضه نفت در برابر کالا یا خرید کالابا پرداخت طلا، از تحریم‌های جدید غربی‌ها عبور می‌کند.

به نوشته این گزارش، این پورتال که با هدف مدیریت بازار ارز ایجاد شده است، همکاری تنگاتنگ نهادهای مسئول و مدیریت دقیق مبادلات بازرگانی را در پی خواهد داشت. شرایط بازار به گونه‌ای شده است که دولت با کنار زدن سایت‌های ارزی دیگر خود تصمیم به راه‌اندازی سایتی برای نمایش تحولات بازار ارز می‌کند و بازار بیمه را هم برای پوشش نوسانات بازار به یاری می‌طلبد تا با این ایده جدید آرامش نسبی بازار را حفظ کند.

در ادامه گزارش تهران امروز آمده است که برنامه‌های متفاوت بانک مرکزی برای تجارت با کشورهای مختلف همچون حذف دلار از مبادلات با پکن یا حذف درهم از مراودات تجاری با امارات باعث شد تا صدای اعتراض بخش خصوصی و بازرگانان بلند شود تا شاید بالاخره برنامه‌ای جامع برای مبادلات تجاری سنجیده شود، اما بانک مرکزی معتقد است که با راه‌اندازی سایتی می‌تواند مشکلات نوسان قیمت ارز و شکل مبادلات ارزی بازرگانان کشورمان را تغییر داده و از این طریق مسائل ارزی ساماندهی شود.

کارتون فیروزه مظفری، شرق

اما جمشید عدالتیان در مقاله‌ای در اعتماد این طرح را کافی نمی‌داند. وی نوشته است که طرح تغییر سبد ارزی در مبادلات تجاری طرحی بود که از مدت‌ها پیش مطرح بود، اما بانک مرکزی به این موضوع که باید به جای دلار و یورو، سبد جدید ارزی را در مبادلات تجاری خود به کار بگیریم تن نمی‌داد. حال چه شده است که به این موضوع روی آورده؟ به نظر می‌آید که به تحریم‌ها برمی‌گردد.

نویسنده سپس چند سوال مطرح کرده است؛ اول این که بانک مرکزی در حالی که از یک سال پیش می‌دانست، اتحادیه اروپا و امریکا قصد دارند این بانک را تحریم کنند، چرا کاری نکرد و حالا بعد از اعلام تحریم‌ها راه‌حل ارائه کرده است؟ سوال بعدی این است که سبد ارزی از چه زمانی در معاملات گنجانده می‌شود؟ بانک مرکزی همچنین باید اعلام کند که تا چه زمانی این سیاست ارزی خود را اجرا می‌کند؟ این سیاست تا چه زمانی جواب می‌دهد؟

این اقتصاددان در مقاله اعتماد تاکید کرده است که اکثر دولت‌ها ذخایر ارزی خود را به دلار و یورو جمع‌آوری می‌کنند حال این سوال وجود دارد که آیا دولت‌ها حاضرند به جای دلار یا یورو با پول ملی خودشان معامله کنند؟ به طور مثال بدهی هند در معاملات نفتی است. در حال حاضر به خاطر تحریم‌ها این امکان وجود ندارد که پول فروش نفت کشور به هندوستان را به دلار بگیریم بنابراین موضوعاتی چون معامله پایاپای یا معامله به روپیه مطرح شد و با وجود سبد ارزی این امکان برای بازرگان ایران به وجود آمد که با روپیه با هند معامله کند. اما این درباره کشورهای دیگر صادق نیست.

نظرسنجی از مردم؟

حمیدرضا شکوهی در سرمقاله مردم‌سالاری نوشته است که شش ماه از آغاز به کار وبسایت طرح اصلاح پول ملی سپری می‌شود؛ سایتی که در آن درباره نام واحد پول ملی و حذف صفرها از آن، از مردم نظرسنجی می‌شود. اما پرسش این است که این نظرسنجی با چه معیاری انجام می‌شود و اصلا چه کسی گفته است که برای موضوعاتی با این میزان اهمیت که نه تنها در زندگی روزمره امروز مردم، بلکه در زندگی نسل‌های بعدی هم می‌تواند تاثیرگذار باشد، می‌توان به نظرسنجی پرداخت و از عموم مردم نظرخواهی کرد؟

به نوشته این مقاله، نام پول ملی و حذف صفرها، دو موضوع حساس و پیچیده‌اند که حتی کارشناسان و صاحبنظران اقتصادی هم که در این حوزه دارای تخصص هستند، در مورد چگونگی و زمان اعمال آن دچار اختلاف‌نظر هستند؛ حال، چطور می‌توان انتظار داشت که با نظرسنجی از عموم مردم که اغلب دارای تخصصی در این حوزه نیستند، به نتیجه‌گیری پرداخت و تصمیم صحیحی اتخاذ کرد؟

در نهایت مردم‌سالاری نوشته است که اگر واقعا مسوولان قصد نظرسنجی و نظرخواهی از مردم را دارند، پیشنهاد می‌کنم در مورد موضوعات مهمتری که ارتباط تنگاتنگی با زندگی عموم مردم دارد و در عین حال ارائه نظر در مورد آن نیاز به تخصص بالایی ندارد، نظرسنجی کنند؛ مسایلی مانند این که اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها به شیوه کنونی تا چه حد در زندگی مردم تاثیر مثبت داشتهاست؟ طرح مسکن مهر چقدر مشکل مسکن مردم را حل کرده است؟ مردم چقدر وعده‌های دولت در مورد ایجاد اشتغال را باور دارند؟ مردم چقدر دولت را در کنترل نابسامانی‌های بازار سکه و ارز موفق می‌دانند؟ و ...

خبر داشتید از اینترنت

"مسدود شدن ایمیل در هاله‌ای از ابهام" تیتر اصلی مردم‌سالاری است.

پوریا عالمی در ستون طنز اعتماد نوشته است که امروزه دغدغه بشر خارجی هر چه هست باشد، اما تنها دغدغه بشر داخلی این است که چطور وارد اینترنت شود. به همین مناسبت ما برای این دغدغه فرابشری راهکارهایی ارایه می‌دهیم. شما برای استفاده از اینترنت می‌توانید ساعت را زنگ بگذارید راس چهار و سی و سه دقیقه کله سحر و بعد تا پنج و چهل و هفت دقیقه صبح از اینترنت استفاده کنید. سرعت اینترنت در این ساعت: چهل هزار گیگابایت بر ثانیه [شوخی کردم جلوی خارجی‌ها و ونزوئلایی‌ها کم نیاوریم و شرمنده نشویم.]

دیوار اینترنت، کارتون مردم‌سالاری

در ادامه این ستون به طعنه آمده است: بهترین زمان همین کله سحر است. چرا؟ چون در این ساعت فیلتری‌ها فکر می‌کنند مردم خوابند. پس آنها هم می‌روند یک ساعتی چرت می‌زنند. در نتیجه پایشان را از روی شلنگ اینترنت برمی‌دارند.

اما تافته جدابافته کیست؟ شما وارد شدن به اینترنت را باید از وارد شدن به سایت خبرگزاری فارس یک موضوع کاملا منفک در نظر بگیرید. چرا؟ چون دیده شده در هر حالتی خبرگزاری فارس باز می‌شود، آن هم به صورت کامل. [حتی وقتی به قول مسوولان، دلیل قطعی اینترنت افتادن لنگر روی کابل و شلنگ اینترنت در جاسک – فجیره و در قعر آب باشد، باز هم با اینکه کابل پاره شده، ولی سایت خبرگزاری فارس به پارگی کاری ندارد و باز می‌شود]

مراکز جهان زیر ذره بین نوید و ما خواب نیستیم

"تصاویر مراکز مهم جهان زیر ذره‌بین ماهواره نوید" به نقل از محمود احمدی‌نژاد، تیتر اول راه مردم است، آرمان از زبان وزیر خارجه نوشته است "خواب نیستیم" و فرهیختگان از "سرکوب مخالفان شیعه عربستان به دست آل سعود" خبر داده است.

محمدعلی وکیلی در سرمقاله ابتکار نوشته است که مطالعه رفتار عربستان با ایران ظرف سه دهه گذشته، نشانگر خصومت تمام‌عیار این کشور علیه کشورمان است؛ دولتمردان ایران همواره واکنشی ملایم و نرم همراه با گذشت، نسبت به عملکرد آن کشور از خود نشان داده‌اند. در مقاطعی با پیشقدم شدن دولتمردان وقت ایران، تب رقابت و خصومت هرچند برای دوره‌ای کوتاه‌مدت فروکش کرده‌است، اما در اندک‌زمانی به بهانه‌های مختلف، باز اختلافات میان دو کشور فوران می‌کند. علی‌رغم آن که حمایت همه‌جانبه عربستان از تجاوز رژیم بعث عراق علیه تمامیت ارضی ایران، امری فراموش‌ناشدنی است، باید تاکید کرد که هیچگاه دامنه و عمق خصومت آن کشور به وسعت کنونی نمی‌رسد.

به نوشته این مقاله، در حال حاضر آن کشور در سه جبهه، به مقابله مستقیم با کشورمان روی آورده است. با تحولات صورت‌پذیرفته در منطقه به‌ویژه پس از انقلاب‌های عربی، عربستان بیش از گذشته خود را در رویارویی با تحولات منطقه بازنده و همچنین، شرایط ژئوپلتیک فعلی را به نفع ایران می‌داند.

با این عملکرد سرمقاله ابتکار معتقد است که حداقل انتظار، این است که دیپلماسی کشور از وضعیت انفعالی خارج شود و موضعی تهاجمی در منطقه اتخاذ نماید؛ به همسایگان بفهماند که در واقع دود تحریم نفت ایران به چشم آنان خواهد رفت. این درست نیست که ایران، همواره آب بر آتش روابط غیردوستانه بریزد، ولی در مقابل، عرب‌ها نفت به آتش تحریم‌ها بپاشند!

در حالی که در یک سال گذشته روزنامه‌های تهران عموما از سرنگونی قذافی دفاع کرده و او را دیکتاتوری می خواندند که مردم مسلمان وی را نمی‌خواهند سیاست روز در گزارشی خبر داده است که دو گروه از شبه‌نظامیان لیبیایی که هر دو عضو شورای انتقالی ملی هستند، به جنگ با یکدیگر پرداخته‌اند.

به گزارش این روزنامه، این دو گروه از مخالفان قذافی که بر ضد نیروهای او جنگیده بودند، به سوی هم تیراندازی کردند؛ تیراندازیی که چندین کشته و زخمی بر جای گذاشت. تیراندازی بین این دو گروه زمانی به پایان رسید که یکی از گروه‌ها موفق شد پایگاه گروه دیگر را تصرف کند. گروه پیروز سپس به مواضع گروه رقیب یورش بردند و شروع به غارت و دزدیدن اموال طرف مقابل کردند؛ اموالی نظیر اتومبیل و وسایل منزل و...

و خلاصه مقاله سیاست روز این است که: در هفته‌های اخیر، دزدی و غارت به امری عادی در لیبی بدل شده است. به علاوه، گروه‌های شبه‌نظامی رقبای خود را دستگیر و شکنجه می‌کنند؛ شکنجه‌هایی که گاه آنقدر سبوعانه هستند که منجر به مرگ زندانی می‌شوند. اکنون سوال جدی این است: شورای انتقالی ملی در مقابل این اقدامات چه کار می‌کند و آیا اصلا تلاشی برای مهار این بحران و اتمام خشونت‌ها انجام می‌دهد یا خیر؟ همچنین باید پرسید که ناتو و سران غربی آن چه کاری برای پایان دادن به این بحران انجام داده‌اند؟

چه خبر بوده این سال‌ها

ابراهیم رها در ستون زخم در اعتماد نوشته است: در این لحظه، احساس لذت و آرامش وجودم را فرا می‌گیرد، چون متوجه می‌شوم که رییس سازمان زندان‌ها گفته است: «از برکت وجود سازمان زندان‌ها مردم احساس امنیت می‌کنند.» خیلی حرف حکیمانه‌ای است. آدم هی پشت سر هم احساس امنیتش می‌گیرد. من شخصا قول می‌دهم اگر هم هنوز عده اندکی از مردم احساس امنیت ندارند، با ساخته شدن چند زندان جدید سریعا این احساس آرامش همه‌گیر خواهد شد.

محمد هاشمی گفته است: «با اصلاح‌طلبان هیچ ارتباطی ندارم.» شما رو به خدا این کار را نکن آقای محمد هاشمی عزیز، اگر پس‌فردا اصلاح‌طلبان جمع شدند و شعار دادند «می‌میرم اگه سایه‌ت نباشه رو سر من» آن وقت خودت باید پاسخگو باشی. فقط جسارتا عرض کنم که از نظر محمد هاشمی احتمالا اصلاح‌طلبان یکی از این موارد هستند:

الف- جیز، خیلی جیز!، ب- خاک‌توسری؟، ج- ... خیابانی؟ و د- برق ولتاژ بالا؟

در ادامه ستون زخم اعتماد آمده است: رحیمی بخشی از توکلی را رو کرده است و توکلی هم که پیشتر بخش‌هایی از رحیمی را ریخته بود روی دایره... یکی می‌گوید تو مدرکت را از لبویی سر کوچه گرفتی، در حالی که تویش باقالی ریخته بود و آن یکی می‌گوید تو آن باغ نارنگی(!) را قدی دو زار از دم مفت خریدی و... من تنها یک سوال دارم: عزیزان، قشنگان، ای که بوی موهات زیر بارون بوی گندمزار نمناک (تصور کنید توکلی را!) ای که... (هیچ چیز قابل تصوری برای رحیمی نیافتم!) می‌شود به بنده بگویید واقعا در این سال‌ها چه خبر بوده و ما خبر نداشتیم.

کارتون روز

کارتون آروین، اعتماد



:: برچسب‌ها: زن , پرندگان ,
:: بازدید از این مطلب : 530
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 24 بهمن 1390 | نظرات ()