نوشته شده توسط : blpwjob

وزارت آموزش و پرورش افغانستان جزئیات مربوط به جنگهای داخلی چهار دهه اخیر این کشور را از کتابهای درسی دانش آموزان حذف کرده است.

دانش آموزان افغان چه چیزهایی را باید در مورد تاریخ کشور خود بدانند؟ یک پاسخ متعارف به این سوال این است که دانش آموزان هر چه در مورد رویدادهای تاریخی افغانستان بیشتر بدانند، بهتر است.

سوال بعدی این است که دانش آموزان با اطلاعات تاریخی خود چه کار خواهند کرد؟ پاسخ وزارت معارف افغانستان به این سوال این است که از آن جا که بخش هایی از تاریخ افغانستان مملو از جنگ و خشونت اند، آگاهی یافتن دانش آموزان افغان از این بخش های تاریخ کشور خود حس نفرت و کینه جویی را در آنان تقویت خواهد کرد و در نهایت به وحدت ملی افغانستان لطمه خواهد زد.

بر اساس همین استدلال، وزارت معارف تاریخ منازعات چهار دهه اخیر افغانستان را از کتاب های درسی حذف کرده است.

البته حالا که این حذف انجام شده، می توان گفت که تاریخ نیم قرن اخیر افغانستان بدون منازعات این چهار دهه واپسین، تاریخ ناقصی است. اما این هم پرسش مهمی است که اگر کسی بخواهد تاریخ منازعات این چهار دهه را در کتاب های درسی بیاورد ، چه روایتی از جنگ و سیاست در این دوران باید به عنوان روایت معتبر برگرفته شود؟

بیشتر کسانی که از صحنه سازان و بازیگران اصلی عرصه جنگ و سیاست در این چهار دهه بوده اند، همین اکنون به اصطلاح حی و حاضر اند و در ساختار سیاسی موجود نقش بازی می کنند.قاعدتا هیچ کدام از آنان نمی خواهند که بار سنگین ملامت را بر دوش خود بکشد.

"اگر کسی بخواهد تاریخی بنویسد و در آن سعی کند همه گرایش های قومی، مذهبی، حزبی و ایدئولوژیک موجود در جامعه و ساختار سیاسی امروز افغانستان را یکسان راضی نگه دارد، ناگزیر در توصیف آنچه در نیمه اول دهه نود رخ داد، باید فقط از افعال مجهول استفاده کند و از رویدادها با زبانی فشرده، کلی و گنگ سخن بگوید."

در چنین فضایی، تاریخی که با گوشه چشم داشتن به ملاحظات سیاسی امروز افغانستان نوشته شود، به ناگزیر باید چنان کلی و سرپوشیده باشد که آموختن اش چیز مفیدی بر اطلاعات تاریخی دانش آموز نخواهد افزود.

مثلا در نیمه اول دهه نود میلادی، احزاب مجاهدین در کابل با هم جنگیدند. درحالی که این احزاب اسم داشتند، رهبر داشتند، برنامه های سیاسی داشتند و اقدامات خشونت بار معینی را در برابر همدیگر انجام دادند و این اقدامات شان با پی آمدهای ویران گر همراه بود.

اما اگر کسی بخواهد تاریخی بنویسد و در آن سعی کند همه گرایش های قومی، مذهبی، حزبی و ایدئولوژیک موجود در جامعه و ساختار سیاسی امروز افغانستان را یکسان راضی نگه دارد، ناگزیر در توصیف آنچه در نیمه اول دهه نود رخ داد، باید فقط از افعال مجهول استفاده کند و از رویدادها با زبانی فشرده، کلی و گنگ سخن بگوید.

چیزی در این مایه:" پس از شکست شوروی در افغانستان و سقوط حکومت کابل در اوایل دهه ی نود میلادی جنگ های داخلی در کابل در گرفت و تلفات و خسارات بسیاری بر جا گذاشت". چه کسانی این جنگ ها را آغاز کردند، کدام گروه ها و کدام رهبران سیاسی و نظامی در آن همه کشتار و ویرانی دست داشتند؟ این یکی از همان سوال هایی است که به نظر وزارت معارف افغانستان نباید پاسخ داده شوند و حد اقل پاسخ به چنین سوالی نباید در کتاب های درسی راه پیدا کند. چرا؟ به این خاطر که تشریح این مسایل به " وحدت ملی" ضربه خواهد زد.

"وحدت ملی اگر چیز مطلوبی است، جز از راه گفت وگوهای صریح در مورد گذشته تاریخی، وضعیت فعلی و چشم انداز آینده حاصل نخواهد شد."

تردیدی نیست که باز کردن تاریخ چهار دهه اخیر افغانستان و شرح ماجراهای این دوران در کتاب های درسی با مشکلات بسیاری همراه است. اما مسکوت گذاشتن رویدادهای خشونت آلود این چهار دهه ( به خاطر ملاحظات سیاسی روز) پرسش های دیگری را بر می انگیزد.

یکی از آن پرسش ها این است که با تاریخ افغانستان در دوره های پیش از چهار دهه اخیر چه باید کرد؟

اگر از زمانه های دور بگذریم، تاریخ افغانستان در سه قرن اخیر پر است از کشتار( اعم از قتل های فردی و نسل کشی)، غارت، سرکوب، حبس، تبعید، ویرانگری و کوچاندن های اجباری.

قربانیان این گونه های متنوع خشونت هم غالبا مردمانی بوده اند که به عنوان مردمان متمرد و یاغی پیوسته هدف قرار می گرفته اند.

اکنون، نسل های پسین ِ همان مردمان در افغانستان زنده گی می کنند. آیا آنان نباید بدانند که بر پیشینیان شان چه رفته است؟ البته در تاریخ های رسمی افغانستان از خشونت های پیش گفته چیز زیادی به شرح نمی آید و در عوض بر کارکردهای مثبت شاهان و امیرانی بیشتر تاکید می شود که طراحان و مجریان اصلی این اقدامات خشونت آلود بوده اند.

"تصمیم وزارت معارف به حذف تاریخ منازعات چهار دهه اخیر از کتاب های درسی، ظاهرا نشان از آن دارد که از این پس نمی توان تاریخ رسمی ای نوشت که در آن بتوان رویداد های تاریخی را به صورت گزینشی و مطابق با میل جریان حاکم در متون درسی وارد کرد."

در مثل، در تاریخ های رسمی این را می توان یافت که فلان امیر اولین کسی بود که فلان نهاد آموزشی را بنا کرد یا فلان ابزارهای تکنولوژیک زمان خود را به افغانستان آورد. اما این که همان امیر فلان تعداد از مخالفان خود را به دهانه ی توپ بسته و تکه –تکه کرده باشد ، در این تاریخ ها ثبت نشده است.

امروز به نظر می رسد که نوشتن چنان تاریخ های رسمی ِ یک جانبه، دشوارتر شده است. تصمیم وزارت معارف به حذف تاریخ منازعات چهار دهه اخیر از کتاب های درسی، ظاهرا نشان از آن دارد که از این پس نمی توان تاریخ رسمی ای نوشت که در آن بتوان رویداد های تاریخی را به صورت گزینشی و مطابق با میل جریان حاکم در متون درسی وارد کرد.

به بیانی دیگر، این تصمیم نشانه پایان یافتن دوره ای است که در آن می شد به راحتی و بدون توجه به ملاحظات سیاسی و اجتماعی یک و تنها یک روایت مقبول تاریخی ( و البته مقبول از نظرجریان حاکم) عرضه کرد.

آیا فهم گذشته وحدت ملی را آسیب می زند

در افغانستان، مساله وحدت ملی همواره بر سر زبان ها بوده، اما روشن است که بر سر معنا و مدلول آن و همچنین بر سر تدابیری که می توانند افغان ها را به وحدت ملی نزدیک تر کنند توافقی وجود ندارد.

چند سال پیش بر سر استفاده از کلمه "دانشگاه" بحث داغی در گرفت. در آن وقت، وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان استفاده از این کلمه را نابجا و مخل وحدت ملی افغانستان خواند و پیش نهاد کرد که به جای " دانشگاه" کلمه پشتوی " پوهنتون" در هر دو زبان رسمی افغانستان – پشتو و دری- استفاده شود.

"امروز اطلاعات در شکل ها و اندازه های گوناگون با سرعتی باورنکردنی تولید، پخش و باز-تولید می شوند. اطلاعات تاریخی هم از این روند خارج نیستند و دیگر تن به پرده پوشی نمی دهند."

گفته می شد که "پوهنتون" از مصطلحات ملی و با سابقه افغانستان است و به کار بردن " دانشگاه" به جای آن به معنای نشاندن " بیگانه" بر مسند " خودی" است.

کار به جایی رسید که یکی از روزنامه نگاران دری زبان در شمال افغانستان به خاطر به کار بردن کلمه دانشگاه، شغل خود در تلویزیون محلی مزار شریف را از دست داد.

سه سال پیش والی نیمروز هزاران جلد کتاب مربوط به یک ناشر افغان را در رودخانه ریخت و گفت که این کار را با مشورت وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان کرده است.

پرسشی که بسیاری از منتقدان در قبال این دو مورد طرح می کردند این بود که آیا مثلا استفاده ازکلمه " دانشگاه" در زبان دری بیشتر به وحدت ملی افغانستان آسیب می زند یا بیگانه خواندن این کلمه و ممنوع کردن آن؟

آیا انتشار و خوانده شدن آثار پژوهشی در مورد تاریخ و فرهنگ مردمان افغانستان بیشتر به وحدت ملی آسیب می زند یا نابود کردن هزاران جلد از این گونه آثار؟

در این اواخر دکتر فاروق وردک وزیر معارف افغانستان تصمیم گرفت که نام یکی از مکاتب معروف کابل یعنی " لیسه ی بی بی مهرو" را به " لیسه ی پوهاند عبدالقیوم وردک" تغییر بدهد.

بی بی مهرو زنی بوده که در یکی از جنگ های افغان-انگلیس در برابر انگلیسی ها جنگیده و کشته شده است و از همین رو نام او برای بسیاری نماد دلیری و فداکاری زن افغان در مقابل متجاوزان است.

از قضا جنگ های افغان ها با انگلیس ها از معدود مواردی اند که در آن ها همه مردم افغانستان به نحوی سهم گرفتند و با نوعی احساس همبسته گی در برابر انگلیس ها جنگیدند. به همین خاطر هم بود که تغییر نام لیسه/ دبیرستان، بی بی مهرو بحث انگیز شد.

پاک کردن صورت مساله

شاید بتوان پذیرفت که گاه بعضی از زخم های تاریخی درون یک ملت پیش از آن که دو باره به یاد بیایند التیام بیابند. اما "فراموشی" تکیه گاه قابل اعتمادی نیست. به دو دلیل.

یکی به این خاطر که گاه فقط جرقه ای کافی است تا آتش های زیر خاکستر دو باره زبانه بکشند و تر و خشک را بسوزانند.

پاک کردن صورت مساله و راندن مشکل به پستوی "نمی بینم، پس نیست" می تواند در کوتاه مدت نیاز به چاره جویی های بنیادین را کمرنگ کند. اما در نهایت اوضاع را پیچیده تر و دشوارتر خواهد کرد.

دیگری به این دلیل که ما وارد جهانی شده ایم که از جهانی که قبلا داشتیم عمیقا متفاوت است. در این عصر، خاموشی و فراموشی – حتی اگر بخواهیم شان- امکان ندارد.

"آن دانش آموز افغانی که نتواند در یک فضای آزاد و مشترک با معلمان و هم صنفان خود به بحث در مورد رویدادهای تاریخی افغانستان بپردازد، با وحدت ملی هم به مثابه پدیده ای که بر فهم و احساس مشترک جمعی شهروندان بنا شده باشد بیگانه خواهد ماند."

امروز اطلاعات در شکل ها و اندازه های گوناگون با سرعتی باورنکردنی تولید، پخش و باز-تولید می شوند. اطلاعات تاریخی هم از این روند خارج نیستند و دیگر تن به پرده پوشی نمی دهند.

در ضمن، آن دانش آموز افغانی که نتواند در یک فضای آزاد و مشترک با معلمان و هم صنفان خود به بحث در مورد رویدادهای تاریخی افغانستان بپردازد، با وحدت ملی هم به مثابه پدیده ای که بر فهم و احساس مشترک جمعی شهروندان بنا شده باشد بیگانه خواهد ماند.

وحدت ملی اگر چیز مطلوبی است، جز از راه گفت وگوهای صریح در مورد گذشته تاریخی، وضعیت فعلی و چشم انداز آینده حاصل نخواهد شد.

این گفت و گوها ممکن است دشوار و پر تنش باشند؛ اما در غیبت معجزه ای که ناگهان افغان ها را به وضعیت درخشانی عبور بدهد (و این معجزه هرگز اتفاق نخواهد افتاد)، همین گفت وگوها و مواجهه ای شجاعانه با صفحه های سیاه تاریخ، خود می توانند گام های اولیه برای عبور از تیره بختی باشند.



:: برچسب‌ها: حزب ,
:: بازدید از این مطلب : 568
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 23 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

به گزارش خبرگزاری رویترز ،مقامهای بیمارستانی فلسطینی ها اعلام كردند:در بمباران جنگنده رژیم صهیونیستی ، یك مرد فلسطینی كه سن وی بین 50 تا 60 سال اعلام شده ،در یك دامداری در شرق شهر غزه به شهادت رسید و پسرش نیز مجروح شد.

ارتش رژیم صهیونیستی با انتشار بیانیه ای اعلام كرد : هواپیمای جنگنده اسراییلی در این حمله 4 هدف را ، از جمله یك تونل كه برای ترور از آنجا استفاده می شد و یك كارگاه تولید سلاح در مجاورت شهر غزه ، مورد اصابت قرار داد.

در بیانیه مذكور همچنین آمده است ، این حمله هوایی در پاسخ به شلیك یك فروند موشك كوتاه برد فلسطینی ها در شامگاه شنبه از منطقه غزه به اسراییل كه طی آن یك زن اسراییلی زخمی شد ، صورت گرفت.

1682



:: برچسب‌ها: تابستان , بچه ها ,
:: بازدید از این مطلب : 551
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 23 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

به گزارش ایرنا، ابراهیم شیبانی كه شامگاه شنبه در مراسم جشن باشكوه سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران در وین سخن می گفت، افزود: به اذعان همگان، جمهوری اسلامی ایران مستقل ترین و آزادترین كشور منطقه است.

سفیر جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینكه ایران قبل از انقلاب، استقلال و آزادی نداشت و پس از پیروزی انقلاب بود كه ما دارای استقلال و آزادی شدیم، اضافه كرد: استقلال و آزادی را جمهوری اسلامی به ما داد و باید قدر این نعمت را بدانیم.

شیبانی در خصوص اهمیت استقلال كشورها گفت: مسوولان بسیای از همین كشورهایی كه رای به تحریم ایران می دهند در دیدارهای خصوصی اذعان می كنند كه تحت فشار برخی كشورها مجبورند كه به تحریم ها رای بدهند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در وین با اشاره به فرموده امام خمینی (ره) مبنی بر اینكه 'انقلاب ما انفجار نور بود' ، خاطرنشان كرد كه دستاورد این انفجار نور، استقلال ، آزادی و جمهوری اسلامی است.

شیبانی در ادامه با اشاره به موفقیت دانشمندان هوا فضای كشورمان در ارسال سومین ماهواره بومی'نوید علم و صنعت' به فضا، گفت كه در آینده نزدیك ماهواره چهارم ایران نیز به فضا پرتاپ خواهد شد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در اتریش تاكید كرد كه ایران در آینده نزدیك بالاترین اقتدار را در منطقه خواهد داشت.

گفتنی است در این جشن كه به همت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در اتریش برگزار شده بود،گروه موسیقی سنتی ایرانی 'عشاق' به هنرنمایی پرداختند.

همچنین نگار استخر عروسك‌گردان و بازیگر ایرانی با عروسك‌ گردانی شخصیت 'سنجد' و اجرای برنامه، لحظات شادی را برای ایرانیان شركت كننده در این جشن آفرید.

اروپام 1344



:: برچسب‌ها: زرد , خورشید , مردم ,
:: بازدید از این مطلب : 609
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 23 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

23 بهمن 1374

'لوئیس فراخان' رهبر مسلمانان سیاه‌پوست آمریكا اعلام كرد: ایران علم دار پرچم لااله‌الاالله و محمدرسول‌الله است و نباید از ضربه‌‌های دشمن به انقلاب بهراسد.

23 بهمن 1373

'نیوت كینگریچ' رئیس مجلس نمایندگان آمریكا و رهبر حزب جمهوری‌خواه این كشور خواستار سرنگونی دولت ایران شد و گفت: یافتن راهی برای جایگزین كردن حكومت ایران بخشی از استراتژی بلند مدت آمریكا است!

23 بهمن 1357

'امام خمینی'(ره) رهبركبیر انقلاب اسلامی، در نخستین اعلامیه خود پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ملت ایران را به رعایت نظم و انضباط انقلابی فرا خواندند.

23 بهمن 1357

به فرمان 'امام خمینی'(ره) كمیته‌‌های انقلاب اسلامی با هدف كمك به امنیت عمومی تاسیس شدند.

23 بهمن 1357

سازماندهی ارتش و نیروهای انتظامی‌ پس از پیروزی انقلاب اسلامی آغاز شد.

23 بهمن 1357

‌ستاد ارتش به صورت رسمی به دولت 'مهدی بازرگان' تحویل داده شد و دولت موقت سرلشكر 'محمدولی قره‌نی' را به سمت رئیس ستاد ارتش برگزید.

23 بهمن 1357

'سایروس ونس' وزیر خارجه آمریكا، دستورهایی مبنی بر تماس با دولت موقت به منظور ابلاغ تصمیم آمریكا به برقراری روابط با دولت ایران صادر كرد؛ هدف از این كار، حفظ دستگاه های حساس نظامی و اطلاعات آمریكا در‌‌ ایران و تامین امنیت اتباع آمریكایی بود.

اطلاع **2002**1717



:: برچسب‌ها: سان فرانسیسکو ,
:: بازدید از این مطلب : 558
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 23 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، سازمان نظام پزشكی در آیین اختتامیه دومین جشنواره جامعه پزشكی كشوركه شنبه شب (22 بهمن ماه) در تالار وزارت كشور برگزارشد، در یك اقدام نمادین و فرهنگی از تعدادی هنرمند در عرصه سینما و تلویزیون تقدیر كرد.

* در این مراسم، از 'داود رشیدی'، پیشكسوت عرصه سینما و تلویزیون ، همسر وی 'احترام برومند'، 'سروش صحت' كارگردان و 'رضاكیانیان 'بازیگر، تقدیر به عمل آمد.

*'محمد شهریاری'، مجری نام آشنای تلویزیون اجرای این برنامه را بر عهده داشت، وی در هنگام حضور رضاكیانیان برای دریافت لوح تقدیر و دادن میكروفن به او گفت: 'حاج آقا بفرمایید'؟

شهریاری وقتی تعجب همگان را برانگیخت، خطاب به میهمانان گفت: آقای كیانیان تحصیلات حوزوی هم دارند.

* كیانیان نیز پس از دریافت لوح خود گفت: جامعه پزشكی، تنها نهادی است كه برنامه های خود را راس ساعت و به موقع آغاز می كند و مردم را منتظر نمی گذارند.

*داود رشیدی هم با تشكر از تمام پزشكان گفت: در طول این سال ها هر زمان كه به پزشك مراجعه كرده ام، آنان هیچگاه از من ویزیت نگرفتند و این جمله با تشویق حضار روبرو شد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه تاكنون چند بار نقش پزشك را در فیلم و سریال ها بازی كرده است، گفت: من حضور ذهن ندارم اما سال دیگر كه دوباره به این مكان ودر جمع پزشكان حاضر شدم؛ حتما تعداد نقش هایم را خواهم گفت.

*'احترام برومند'، مجری پیشكسوت تلویزیون و همسر 'داود رشیدی' در ادامه این مراسم گفت: آقای رشیدی قبل از اینكه وارد رشته علوم سیاسی شوند، هفت ترم در رشته پزشكی مشغول به تحصیل بودند.

* وی افزود: اما بخاطر طولانی و دشوار بودن رشته پزشكی، آن را رها كردند و در رشته علوم سیاسی تا مدارج عالی، فارغ التحصیل شدند.

اجتمام**9134 **



:: برچسب‌ها: پارک , ایالات متحده , حیوانات ,
:: بازدید از این مطلب : 608
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 23 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

'عباس جعفری دولت آبادی' روز شنبه در حاشیه مراسم راهپیمایی 22 بهمن ماه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یكی از عوامل اصلی پیروزی انقلاب اسلامی ایران در كنار تبعیت از رهبری و پیروی از دین اسلام ، حضور مردم در صحنه بوده است.

وی اظهارداشت: نقش مردم در پیروزی انقلاب اسلامی عامل اساسی بوده و در پس از پیروزی انقلاب نیز هر جا مردم حضور داشتند مثل انتخابات ها، مبارزه با گروه های منافق و مبارزه با گرانی، موفقیت حاصل شده است.

دادستان عمومی و انقلاب تهران گفت: مردم پرشورتر از گذشته و امیدوار به آینده راه انقلاب اسلامی را ادامه می دهند و آمریكایی ها و دشمنان دیگر هیچ راهی جز عقب نشینی و تسلیم در برابر آرمان های مردم دنیا به خصوص ایرانیان ندارند.

جعفری دولت آبادی در خصوص حضور مردم در انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی پیش بینی كرد كه مردم همچون گذشته حضور پررنگ و حداكثری خواهند داشت و این امر نشان دهنده مصونیت در برابر تهدیدهاست .

وی تاكید كرد: انتخابات مجلس شورای اسلامی پرشورتر از سال های گذشته برگزار خواهد شد.

سیام**7378**9189*



:: برچسب‌ها: فرمت مربع ,
:: بازدید از این مطلب : 503
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 23 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob


:: برچسب‌ها: آسمان , فرمت مربع , گل ,
:: بازدید از این مطلب : 721
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : یک شنبه 23 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، 'آستین مك كل' و مترجم مصری وی در شهر 'محله' مصر و در جریان برگزاری تظاهرات در سالروز بركناری حسنی مبارك دستگیر شدند.‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

مقامات امنیتی مصر ادعا می كنند شكایاتی از مردم این شهر دریافت كرده اند كه این افراد با پرداخت مبالغی به مردم، آنان را برای شركت در تظاهرات تحریك كرده اند.‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

مترجم این روزنامه نگار در سایت اینترنتی خود نوشته است: چند شاهد برای تایید این ادعا پیدا شده اند. آنان ادعا می كنند كه ما را در حال پرداخت مبالغی به جوانان و ترغیب آنان برای شركت در تظاهرات دیده اند.‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

وی همچنین نوشت كه پلیس در حال تحویل دادن آنان به سرویس های امنیتی است.‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

چند ماه پیش نیز مقامات امنیتی مصری یك جاسوس آمریكایی – اسرائیلی را به اتهام جاسوسی و تحریك مردم مصر برای برگزاری تظاهرات متهم كردند.‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

وی در ماه اكتبر گذشته در جریان تبادل با 25 زندانی مصری آزاد شد. مبادله این جاسوس با زندانیان مصری كه بین آنها سه كودك وجود دارد در ساعت های آینده با نظارت رژیم صهیونیستی و آمریكا انجام شد.‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

مترجمام/9242**



:: برچسب‌ها: ساحل , دره عمیق و باریک , خورشید ,
:: بازدید از این مطلب : 583
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 23 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

ریختن برگه های رای سفید و باطل شده، دلی اصلی ناکامی مجلس در انتخاب اعضای هیات رئیسه مجلس بوده است

آخرین رای گیری برای انتخاب نائب دوم رئیس مجلس نمایندگان افغانستان بدون نتیجه پایان یافت.

این سومین بار است که اعضای مجلس برای احراز سمت نائب دوم رئیس مجلس با هم رقابت می کنند.

در دور اول رای گیری این مرحله محمد عارف شاه جهان نماینده غزنی، نعمت‌الله غفاری نماینده هلمند، شکیلا هاشمی نماینده قندهار و نظیر احمدزی نماینده کوچیها با هم رقابت کردند.

در دور دوم رای گیری که با شرکت دو تن از آنها برگزار شد، آقای غفاری ۸۶ رای و آقای شاه جهان ۷۱ رای به دست آوردند و هیچ کدام برنده انتخابات نشدند.

برای احراز این سمت در این رای گیری نیاز به بیش از پنجاه درصد آرای اعضای حاضر بود که در این رای گیری ۹۵ رای بود.

اما محمد عارف شاه جهان بر اساس تصمیم نادر، که پیش از این در مجلس سابقه نداشته، از رفتن به دور سوم رای گیری به نفع آقای غفاری انصراف داد و این مساله بحثهایی را در مجلس برانگیخت.

شماری از نمایندگان انصراف او را مورد تایید قرار ندادند و تاکید بر برگزاری دور سوم رای گیری کردند، اما شماری دیگر انصراف آقای شاه جهان را به معنای تایید موفقیت آقای غفاری دانستند.

در قانون پیش بینی نشده که اگر فردی در چنین حالتی از شرکت در انتخابات داخلی مجلس منصرف شود، چه کار باید کرد.

در نهایت رئیس مجلس تصمیم گیری در این زمینه را به فردا موکول کرد.

دلیل اصلی به نتیجه نرسیدن این انتخابات مانند چند مرحله اول آن، ریختن آرای سفید و باطل شده به صندوق رای گیری بود.

در این مرحله ۳۴ برگه رای سفید و باطل شده به صندوق ریخته شده بود.

تا حالا برای انتخاب نائب دوم رئیس مجلس ۹ بار رای گیری برگزار شده است.



:: برچسب‌ها: فلوریدا , آلمان ,
:: بازدید از این مطلب : 565
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 23 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

'فتح الله امیری' روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا افزود: علاوه بر فیلم های داستانی كه در هر دوره ای، تعدادی از آنها برجسته و مشهور می شوند، فیلم های مستند نیز توان بین المللی شدن را دارند.

وی گفت: به خاطر اختلاف زیاد بین سینمای داستانی با واقعیت، این سینمای مستند است كه می تواند فرهنگ را به سایر كشورها منتقل كند و به معرفی آداب و رسوم و فرهنگ ایرانیان بپردازد.

به گفته این مستندساز، فیلم های مستند همچنین می توانند به صورت غیرمستقیم به جذب توریسم فرهنگی و نیز طبیعت گر كمك كنند.

امیری ادامه داد: رونق بخشیدن به فیلم های مستند، بخشی از وظیفه فیلمسازان مستند است و بخش دیگر به نهادها و سازمان های دولتی و خصوصی باز می گردد. فیلمسازان وظیفه خود را در این زمینه به خوبی ایفا می كنند و در مقابل نیز انتظار می رود سایر بخش ها نیز همراهی لازم را داشته باشد.

به گفته وی، تعداد فیلم های مستند خارجی به نسبت آثار داستانی به مراتب بیشتر است و این امر باید در كشور نیز تقویت شود.

سازنده فیلم مستند 'در جستجوی پلنگ ایرانی' خاطرنشان كرد: البته این واقعیت وجود دارد كه فیلم های داستانی مخاطب بیشتری دارند اما در صورت توجه بیشتر می توان مردم را نیز به آثار مستند علاقه مند كرد. ضمن آنكه استقبال از اكران فیلم 'در جستجوی پلنگ ایرانی' در جشنواره فیلم فجر بسیار دور از تصور و باعث امیدواری بود.

وی گفت: بیش از هشت سال به صورت تخصصی بر موضوع حیات وحش تحقیق و پژوهش كرده ام و حاصل این تجربیات منجر به تولید این فیلم مستند شد.

امیری اضافه كرد: انقراض شیر ایرانی، ببر مازندران و یوزپلنگ آسیایی و خطر انقراض پلنگ ایرانی سبب شد تا این فیلم را بمنظور هشداری به مسوولان و مردم تهیه كنم.

وی با بیان آنكه حفاظت از محیط زیست و حیات وحش به فرهنگسازی نیاز دارد، افزود: نباید مردم به شكار پلنگ یا ببر افتخار و به عنوان تفریح به این امر نگاه كنند.

این فیلمساز، هزینه ساخت فیلم مستند خود را بیش از 70 میلیون تومان عنوان كرد و گفت: بخشی از این هزینه را صدا وسیما متقبل شده است و به احتمال زیاد سال آینده از شبكه مازندران و شبكه های سراسری پخش خواهد شد.

فیلم 'در جستجوی پلنگ ایرانی' از جمله آثار مستند به نمایش درآمده در سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجر بود.

امیری اكنون با مشاركت 'نورالله فتاحی' مشغول ساخت مستند 'صدا بود و سیاهی' با موضوع مین های باقی مانده از جنگ ایران و عراق است.

سی امین جشنواره بین المللی فیلم فحر فردا(یكشنبه) پایان می یابد.

فراهنگ ** 9173 ** 1071



:: برچسب‌ها: دوستان ,
:: بازدید از این مطلب : 532
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 23 بهمن 1390 | نظرات ()