نوشته شده توسط : blpwjob

تیتر و عکس صفحه اول اعتماد

روزنامه های امروز صبح تهران در آستانه برگزاری مراسم اسکار به پیشواز فیلم جدائی نادر از سیمین رفته و با عکس ها و مقالاتی احتمال داده اند که این فیلم ایرانی که برای نخستین بار وارد اسکار شده خواهد توانست جایزه بهترین فیلم خارجی را به خود اختصاص دهد. از میان خبرهای خارجی شرق از "مخالفت شورای نگهبان با یک تصمیم رییس جمهور" نوشته، تهران امروز از "مخالفت با تاسیس هیات دولتی قانون اساسی" خبر داده و "شکایت توکلی از معاون اول" در صدر اخبار آرمان آمده است.

حرکت حماس به سوی سازش و مخالف ایران

روزنامه جمهوری اسلامی از اظهارات اسماعیل هنیه نخست‌وزیر پیشین فلسطین در قاهره خبر داده و نوشته خبرگزاری ها این گفته ها را به معنای حمایت وی از مخالفان دولت سوریه تفسیر کرده اند .

در دنباله خبر این روزنامه آمده بعضی از خبرگزاری‌های غربی نوشته اند نمازگزاران مسجد الازهر نیز پس از سخنرانی هنیه، شعار دادند: "پیش به سوی سوریه، با میلیون‌ها شهید"، و "انقلاب سوریه، انقلاب عرب است". این خبرگزاری‌ها افزودند نمازگزاران الأزهر پس از این سخنرانی، شعارهائی هم علیه ایران و حزب‌الله لبنان دادند.

صادق زیبا کلام تحت عنوان حماس و ایران در شرق نوشته بهار عربی یا جنبش دموكراسی‌خواهی تحولات مهم و تغییراتی را در ائتلاف‌های گذشته خصوصا در ارتباط با آینده فلسطین از اكنون رقم زده است. رهبران "حماس" از یك سو، متحد و همراه با سوریه و متحدان پیشین منطقه‌ای خود هستند و از سویی دیگر به تدریج دچار مشكل با مخالفان حكومت بشار اسد شده‌اند، زیرا بخشی از جلوداران نیروهای مخالف بشار اسد را اسلام‌گرایان و در راس آنان "اخوان‌المسلمین" تشكیل می‌دهند.

به نوشته این استاد دانشگاه، خالد مشعل كه دستی از نزدیك بر آتش داشت و در دمشق به سر می‌برد به همراه سایر رهبران حماس شاهد بود كه چه در آن كشور رخ می‌دهد، بنابراین خیلی پیش‌تر از سایر رهبران حماس در كرانه غربی و نوار غزه، تدریجا به بشار اسد پشت كرد. پادشاه اردن شخصا از خالد مشعل استقبال كرد و با عزت و تكریم بسیار آنان را در خاك اردن پذیرا شدند.استقبال‌كننده دوم امیر قطر بود.

مقاله شرق با اشاره به سفر اخیر اسماعیل هنیه و سایر رهبران حماس به تهران نوشته او كوشید در تهران با طرح شعارهای همیشگی علیه آمریكا و اسراییل و اینكه جهاد را تا به آخر ادامه خواهند داد و مطالبی از این دست تا حدودی اسباب رضایت خاطر میزبانان خود را فراهم آورد. اما بعید به نظر می‌رسد كه تهران چرخش حماس را نادیده بگیرد. واقعیت آن است زلزله دموكراسی‌خواهی در جهان عرب تغییر و تحولات بسیاری را به وجود آورده است و رهبران «حماس» نمی‌توانند به این تحولات پشت كرده و آنها را نادیده بگیرند.

محمد شریعتی‌دهاقان در اعتماد نوشته سخنان اخیر رهبران "حماس" در حمایت از مخالفان حكومت سوریه نشان داد كه هم‌پیمانان سوریه باید مساله حمایت از موضع‌گیری‌های سیاسی را از حمایت از ساختارهای سیاسی جدا كنند. این مساله بدین معناست كه موضع‌گیری هم‌پیمانان سوریه اصولا باید بر این پایه استوار باشد كه اگر از لحاظ اصول سیاسی با كشوری احساس نزدیكی می‌كنند، در عین حال باید تصمیم‌گیری درباره ساختارهای سیاسی را به اراده مردم آن كشور سپرد.

به نوشته این کارشناس مسائل سوریه جنبش "حماس"، به عنوان یكی از هم‌پیمانان عمده سوریه، همیشه موضع‌گیری‌هایی همگام با حكومت بشار داشته است. نزدیكی این دو به حدی بود كه بخش عمده‌ای از رهبران حماس در سوریه زندگی می‌كردند. با شكل‌گیری اعتراضات در سوریه، جنبش حماس در برخورد با این موضوع مردد بود. خالد مشعل از وضعیت جاری سوریه حمایت كرد و روی چندان خوشی به مخالفان نشان نداد.

خشونت های افغانستان: ایران کجاست؟

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود به اعتراض های خشونت آمیز مردم به اهانت به مقدسات دینی اشاره کرده و نوشته علت اصلی این اعتراض نفرت آن ها نسبت به آمریكا است.

این روزنامه سپس پیشنهاد کرده همبستگی امت اسلامی ایجاب میكند مسلمانان سایر كشورها نیز با مردم افغانستان همراهی كنند و به محكوم كنندگان بی‌حرمتی به قرآن كریم بپیوندند. وحدت امت اسلامی را باید در چنین موارد و مواقعی به ظهور رساند و از حالت شعاری خارج ساخت. این، یك سؤال مهم و اساسی است كه چرا تجمعات اعتراضی مردم افغانستان این روزها با اقدام مشابه سایر ملت‌های مسلمان همراهی نشده وچرا دولت‌های كشورهای مسلمان در این زمینه واكنش نشان نداده اند؟ هر چند این، یك سؤال عمومی و مربوط به كلیه مسلمانان است ولی در ایران به دلیل اینكه یك كشور انقلابی با نظام اسلامی و در صف اول مبارزه علیه آمریكاست، این سؤال پررنگ‌تر و قوی‌تر جلوه می‌كند.

روزنامه جمهوری اسلامی پرسیده آیا مسئولان جمهوری اسلامی به دلیل كثرت اشتغالات، حتی فرصت صادر كردن یك بیانیه در محكومیت اهانت آمریكائی‌ها به قرآن را نداشتند؟! علما و حوزه‌های علمیه چطور؟ آیا قرآن تا این حد غریب است؟

انتخابات و سردی آن و وضعیت وخیم جناح راست

تیتر و عکس صفحه اول ابتکار

"انحلال ائتلاف بزرگ اصولگرایان" عنوان بزرگ مردم سالاری است و "چه کسانی برنده انتخابات می شوند" تیتر اول ابتکار است.

رضا افشاری در ابتکار نوشته این روزها در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی قرار داریم. همه گروه‌ها وجناح‌های سیاسی و نامزدهای انتخابات تلاش می‌‌کنند تا رای و نظر مردم را به خود جلب کنند. به‌زعم این کوشش و تلاش، چه کسانی که رای می‌آورند و چه گروه کثیرتری که رای نمی‌آورند، در به صحنه انتخابات آوردن شهروندان و درگیرنمودن مردم در فعل وعمل سیاسی ـ که یکی از نمونه‌های بارز آن انتخابات است‌ـ سهیم‌اند.

به نوشته این روزنامه گروه‌هایی ازمردم نیز همیشه در انتخابات بی‌تفاوت هستند که این موضوع در ایران نسبت به کشورهای دیگر مقدار ناچیزی به نظر می‌رسد. انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر نشان داد که مشارکت مردم در صورت حساسیت انتخابات، بیشتر از همه کشورهایی است که سابقه دموکراسی در آنها چندین برابر ما می‌باشد. از سوی دیگر مشارکت آگاهانه، فعال و هدفمند سیاسی شهروندان عامل مشروعیت، دوام وبقای نظام سیاسی والبته، پشتوانه فعالیت آن است اما عدم مشارکت سیاسی و بی‌میلی و بی‌تفاوتی سیاسی می‌تواند نشانه‌ای از وضع و حال شخصی افراد، جامعه و ایضاً شرایط نظام سیاسی باشد.

ابتکار از تقسیم بندی های خود نتیجه گرفته در مبارزات سیاسی معمولاً مخالفان و موافقان افراطی تعیین‌کننده‌اند و طبیعتاً زمانی که انتخابات انجام می‌شود خواه ناخواه، سرنوشت بی‌تفاوت‌ها نیز به دست همین گروه‌ها رقم می‌خورد و در نتیجه، آینده اقتصادی، اجتماعی و سیاسی آنها و فرزندانشان توسط "انتخاب" همین افراد تعیین می‌شود. از طرفی این گروه بی‌تفاوت، بهترین گزینه برای تبلیغات انتخاباتی می‌باشند چراکه جذب افراطی‌ها و طرفداران دیگر گروه‌ها هزینه زیادی را می‌طلبد؛ ریزش‌های حزبی و جناحی بر اثر اشتباهات فاحش صورت می‌گیرد که حتی در آن صورت نیز پیروان بریده در اولین گام، درحلقه بی‌تفاوت‌ها درمی‌آیند سپس براساس آرمان‌های جدید، تشکیلات جدید به وجود می‌آورند و یا به گروه‌های معتدل طرفدار دیگر احزاب تبدیل می‌شوند.

"اعتراض خونین به مراسم تحلیف جانشین دیکتاتور یمن" تیتر اول روزنامه جمهوری اسلامی است و کیهان در صدر اخبار خود نوشته "کمپ تونس: این بار برای سوریه".

گرانی و درآمدهای نشدنی در بودجه دولت

"در مناقصات بین الملی برنده شوید" عنوان اصلی جهان صنعت است و "تخصیص ارز واردات اولویت‌بندی شد" در صدر اخبار اعتماد آمده است و دنیای اقتصاد از "بازتاب گزارش هسته‌ای جدید" نوشته است.

میثم هاشم‌خانی در سرمقاله دنیای اقتصاد نوشته پیش‌بینی تامین 54 هزار میلیارد تومان از بودجه سال آینده از طریق فروش اوراق مشارکت، چندان واقع‌بینانه به نظر نمی‌رسد. کافی است توجه کنیم که براساس آمارهای بانک مرکزی، مجموع کل اوراق مشارکت فروخته‌شده توسط کلیه سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی از ابتدای سال 1373 تا شهریور امسال، حدودا 32 هزار میلیارد تومان بوده است! به نوشته این مقاله برای فهمیدن بزرگی این رقم 54 هزار میلیارد تومانی، کافی است توجه کنیم که چنین عددی تقریبا دو برابر کل بودجه عمرانی مصوب قانون بودجه 1389 است و بیش از دو برابر کل بودجه سالانه مربوط به پرداخت دستمزد همه کارکنان دولت. چگونه می‌توان انتظار داشت که در سال آینده، دولت بتواند بیش از یک و نیم برابر کل اوراق مشارکت‌ فروخته‌شده در 17 سال اخیر، اوراق مشارکت بفروشد؟!

نویسنده اقتصاددان دنیای اقتصاد سپس به پیش بینی فروش ارز در بودجه پرداخته و نوشته: آیا در شرایطی که قیمت تعادلی عرضه و تقاضا در بازار ارز کشور بیش از 50 درصد بالاتر از قیمت رسمی فروش دلار از سوی بانک مرکزی قرار دارد و در شرایطی که بخش قابل‌توجهی از درآمدهای دولت در سال آینده در هاله‌ای از ابهام است، پافشاری بر فروش دلارهای نفتی به قیمت 1226 تومان منطقی‌ به نظر می‌رسد؟

کارتون فیروزه مظفری، اعتماد

مریم باستانی در سرمقاله جهان صنعت نوشته این روزها مجددا شاهد افزایش زیر پوستی قیمت ارز در بازار هستیم، اگرچه منابع رسمی این افزایش را تایید نمی‌کنند اما در بازار ارز به راحتی می‌توان جهش خزنده قیمت‌ها را دید. باوجود اینکه برخی معتقدند این افزایش به دلیل نزدیکی به پایان سال است اما بی‌تردید ارز و بازار آن موضوعی نیست که به شب عید ایرانی مرتبط باشد چراکه آنچه در بازار ارز نقش اساسی دارد، چگونگی عرضه و تقاضاست.

به نوشته این مقاله عرضه در تعیین قیمت ارز همیشه نقش اساسی را بازی کرده است با این حال با توجه به ذخایر ارزى کشور تغییرات مقطعى قیمت نفت تاثیر چندانى در بازار ارز نداشته است. از آنجا که عرضه ارز یک فرآیند است از همین رو صرف داشتن درآمد نمى‌تواند عرضه ارز را تضمین کند بنابراین اکنون همپاى مساله تقاضا، این سوال مطرح است که آیا ما در ازای تقاضای بسیار بالایى که براى خرید ارز در جامعه ایجاد کرده‌ایم، می‌توانیم عرضه مناسبی داشته باشیم؟

اکبر ترکان وزیر سابق در مقاله ای در اعتماد نوشته بنا بر آماری كه در سال گذشته اعلام شد تنها در 6 سال گذشته منتهی به سال 89، 449 میلیارد دلار واردات كالا داشته‌ایم كه این عدد به غیر از میزان واردات سال 90 است و این به آن معنی است كه در این مدت، سالانه حدود 78 میلیارد دلار واردات كالاهای مختلف به كشور داشته‌ایم، با این حال هم‌اكنون كه كشور با تحریم مواجه شده و برای خرید نفت كشورهای غربی چنگ و دندان نشان می‌دهند نباید این مشی را ادامه دهیم، باید محتاطانه در بازار داخلی و خارجی عمل كنیم.

به نوشته این مقاله معنای این سخن آن نیست كه اصلا فروش ارز نداشته باشیم، بلكه دولت باید به فكر مدیریت ارزی كشور باشد به این جهت صادركننده‌های ارزی باید بورس ارز را در كشور راه‌اندازی كنند تا بتوانند از ارزهای گردشی در كشور استفاده كنند. این امر با توجه به اینكه سالانه بین 40 تا 50 میلیارد دلار صادرات غیر نفتی در كشور داریم قابل توجه است؛ چنانچه این ارزها همانند تجربه‌یی كه در سایر كشورها انجام شده است در بورسی به نام بورس ارز عرضه شده و از این محل به كسانی كه می‌خواهند واردات كالاهای غیر ضروری از جمله خودرو داشته باشند، فروخته شود، می‌تواند كشور را در برابر نوسانات و تنگ‌نظری‌های غربی بیمه كند.

حبابی می ترکد

ابراهیم رها در ستون زخم در اعتماد نوشته دولت هی می‌گوید قیمت دلار حباب است و به سرعت خواهد تركید؟ بعد دلار مدت‌هاست بالای 1900 تومان است و هیچ جایش هم نتركیده! یا دولت بخشنامه می‌دهد كه سكه بكشد پایین قیمتش را. سپس سریعا گفته می‌شود قیمت سكه حبابی است و عن‌قریب می‌تركد. بعد می‌بینیم قیمت سكه از 820 هزار تومان پایین‌تر نمی‌آید و حتی اگر حبابش قرار بوده بتركد لابد زاپاس داشته كه این‌طور باقی مانده! می‌بینیم كه اعلام می‌شود قیمت گوشت و مرغ حباب است و می‌تركد. همین‌طور در مورد حباب بودن قیمت اجاره‌بها صحبت می‌شود. اما گوشت و مرغ و اجاره و... این تركیدن را به هیچ جای دكمه پیرهن‌شان هم حساب نمی‌كنند و ترك هم برنمی‌دارند. آقایان مسوولان قشنگ! این قیمت‌ها حبابش نمی‌تركد. آن چیزی كه دارد می‌‌تركد... مردم است!

در دنباله این ستون آمده: گفتم اجاره‌بها، فكرم رفت طرف اهمیت بسزایی كه داشتن جا و مكان دارد. انسان اگر جا و مكان كوچك نداشته باشد همه چیزهای بزرگ دیگری هم كه دارد برایش دردسر می‌شود، گفتم كه بدانید!

و سرانجام این که :ایران از پاكستان خواهان تهاتر برنج و گندم در برابر نفت است. این خبر را كه می‌خوانم با صدایی رسا می‌گویم می‌میرم اگر سایه‌‌ت نباشه رو سر من، رستم؟ لابد اطلاع دارید كه برای كنترل قیمت گوشت قرمز، یا ... گوسفند از پاكستان دارند وارد می‌كنند كرور كرور. در همین راستا ما گمان می‌كنیم این معاونت‌ها می‌شود در وزارت نفت به سرعت ایجاد شود. الف- معاونت دام و طیور! ب- معاونت برنج، باقالی، بادمجان و پرتقال مصری. ج- معاونت گوسفند زنده ذبح در محل!

یک سالگی ستون کارتون خواب

یک سالگی کارتون خواب، علی درخشی

هادی حیدری در شرق نوشته: امروز، یك‌سالگی ستون «كارتون‌خواب» است. ستونی كه در یك سال گذشته، تلاش كرد تا چراغ كارتون مستقل مطبوعاتی را روشن نگه دارد. "كارتون‌خواب"ها در این یك سال صدای بخشی از جامعه بودند.

كارتونیست‌های این ستون، از آن رو نام "كارتون خواب" را بر خود نهادند كه خود نیز بی‌خانه و كاشانه‌اند. آنها خانه‌ای به‌نام "خانه كاریكاتور" ندارند. خانه آنها "كارتون"های‌شان است كه بازتاب مشكلات جامعه و صدای اكثریت طبقه متوسط ایران است.

یادآوری یك‌سالگی ستون كارتون در یك رسانه اصلاح‌طلب از آن رو اهمیت دارد كه كارتونیست‌های مطبوعاتی مستقل، فضای اندكی برای به تصویر كشیدن دیدگاه‌های‌شان دارند. ستون‌های روزانه كاریكاتور به جز یكی، دو روزنامه به چشم نمی‌آید.





:: برچسب‌ها: بارسلونا , اسکاتلند ,
:: بازدید از این مطلب : 409
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 7 اسفند 1390 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: